fbpx

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul Anei-Maria, este învinuit și de viol

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul Ana-Maria, tânăra de 19 ani din Orhei torturată și găsită fără suflare după opt zile de căutări, s-a ales cu un nou capăt de acuzare. Acesta este acuzat acum și de violul fetei, care era însărcinată. Învinuirea i-a fost prezentată de magistrații judecătoriei Orhei. Până în prezent, Cotorobai era învinuit de răpirea și omorul tinerei. Acesta refuză să facă declarații pentru anchetatori, scrie Jurnal.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței, magistrații urmau să examineze și solicitarea procurorilor de prelungire a arestului cu 30 de zile pentru Gheorghe Cotorobai, însă din lipsa curentului electric, pronunțarea deciziei a fost amânată pentru vineri, 14 iunie. Potrivit procurorilor, învinuitul face declarații doar în instanță și nu participă la desfășurarea anchetei.

Avocatul lui Gheorghe Cotorobai susține că acesta pledează, în continuare, nevinovat. Mai mult, apărarea a cerut și respingerea demersului privind prelungirea arestului cu 30 de zile.

„În fața instanței a făcut declarații, iar referitor la urmărire penală a decis să se folosească de dreptul de a tăcea și nu a făcut declarații. În instanță s-a expus în privința demersului instanței de judecată. Noi printr-o cerere am solicitat respingerea demersului și să fie eliberat pentru că el pledează nevinovat”, a spus avocatul lui Cotorobai, Boris Bulbuc.

Tragedia s-a produs la începutul lunii aprilie. Tânăra, care era însărcinată în șase luni, a urcat într-o mașină de ocazie și a dispărut fără urmă. La volanul automobilului se afla Gheorghe Cotorobai. După opt zile de căutări, corpul neînsuflețit, cu semne de moarte violentă, a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește suspectul. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au identificat în locuința bărbatului mai multe lucruri care ar aparține unor femei. Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Cotorobai riscă detenție pe viață.

Articole asemănătoare

Back to top button