fbpx

Gata cu înlesnirile la plata serviciilor comunale pentru foștii președinți de Parlament. Deputații au anulat astăzi definitiv acest punct din lege

Foștii președinți de Parlament nu vor mai beneficia de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Asta după ce Legislativul a aprobat, în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a Legii privind statutul deputatului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit notei informative a respectivului proiect, prevederea ar fi fost elaborată cu abatere de la tehnica legislativă, iar sintagma „înlesniri la plata pentru serviciile comunale”, regăsită în textul legii, pare a fi una vagă, lipsită de claritate, pentru că limita acestor înlesniri nu poate fi determinată cu certitudine.

Inițiativa legislativă privind anularea înlesnirilor aparține deputatului PSRM Vasile Bolea. În 2017, aceasta a fost votată în prima lectură.

Precizăm că articolul 29 din Legea cu privire la statutul deputatului prevede: „În caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuţiilor, președintele Parlamentului beneficiază de: asistenţă medicală şi tratament balneoclimateric gratuite; asigurare a securităţii în decursul unui an de zile; automobil în decursul unui an de zile; înlesniri la plata pentru serviciile comunale și paşaport diplomatic”.

Articole asemănătoare

Back to top button