fbpx

Găgăuzia vrea să negocieze direct cu Moscova, după ce Rusia a interzis importul de fructe și legume din Republica Moldova

Autorităţile Unităţii Teritoriale Autonome a Găgăuziei vor să ajungă la o înţelegere directă cu Rusia în legătură cu exporturile de fructe și legume, după ce Moscova a anunțat că va interzice din 15 august importurile de produse vegetale din Republica Moldova. Rusia a invocat „încălcarea standardelor de calitate” pentru a-și motiva decizia. Embargoul rus asupra produselor din Moldova nu se aplică însă şi Transnistriei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorităţile de la Comrat se vor adresa direct Serviciului fitosanitar rus (Rosselhoznadzor) pentru a exclude și Găgăuzia din lista unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova în privinţa cărora este aplicată interdicţia de export al produselor vegetale în Federaţia Rusă, a declarat şeful Direcţiei generale pentru complexul agroindustrial al Găgăuziei, Andrei Dimitroglo.

„Conducerea ţării trebuie să construiască diplomatic relaţiile cu partenerii. În primul rând, cu Federaţia Rusă. Şi să poată negocia. Noi, la rândul nostru, Comitetul executiv al Găgăuziei, vom contacta direct Rosselhoznadzorul, după exemplul anilor precedenţi când, la fel, au existat interdicţii”, a declarat Dimitroglo, citat de gagauzinfo.md.

Amintim că Serviciul fitosanitar rus a anunţat marţi că începând din 15 august Rusia interzice importul de produse agricole provenite din 31 din cele 34 de regiuni ale Republicii Moldova, exceptate fiind astfel doar regiunile din provincia separatistă pro-rusă Transnistria.

Articole asemănătoare

Back to top button