fbpx

Frumusețea țesută în pânză, expusă în această duminică la Chișinău. Nu rata cea de-a patra ediție a Zilei Naționale a Portului Popular

Ultima duminică a lunii iunie vine cu un plus de frumusețe în stil folcloric, la cea de-a patra ediție a sărbătorii „Ziua Națională a Portului Popular 2019”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și al altor etnii conlocuitoare în Republica Moldova, dar și promovarea tehnicilor de confecționare a costumului popular pe plan național și internațional.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să asculte istoria costumelor colecționarilor, dar și să descifreze semnificația simbolurilor cusute. În cadrul evenimentului costumul tradițional va fi prezentat din mai multe aspecte, astfel fiind evidențiate particularitățile și frumusețea portului nostru popular.

La festivitatea care va avea loc în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, începând cu ora 11:00, vor evolua artiști profesioniști și colective folclorice. Oaspeții vor putea admira expozițiile meșterilor populari, vor putea participa la diferite ateliere de creație și vor avea parte de jocuri interactive.

Intrarea la eveniment este liberă.

Articole asemănătoare

Back to top button