fbpx

Fructele autohtone, pe mesele școlilor din Moldova. Elevii ar putea primi mere gratuit începând cu 1 septembrie

Până la începutul anului de învățământ 2019-2020, elevii din școlile Moldovei ar putea primi mere gratuit. Despre acest lucru a anunțat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul unei ședințe cu producătorii autohtoni de fructe și responsabilii din cadrul instituțiilor de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timpul întrevederii, membrii „Moldova Fruct” au menționat că este necesar de a mări Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, precum și de intensificat negocierile cu Uniunea Europeană pentru majorarea cotelor la exportul de prune și struguri, inclusiv negocierea unor cote de import a merelor, fără taxe cu Republica Arabă Egipt.

Agricultorii au mai solicitat să fie asigurat numărul suficient de autorizații de transport, precum și aprobarea Programului „Mere în școli”. Totodată, potrivit lor, este importantă susținerea statului, în vederea certificării producătorilor agricoli la standardele de calitate, precum și facilitarea accesului la apa pentru irigare, inclusiv, compensarea pierderilor provocate de înghețurile târzii de primăvară din aprilie 2017.

„Până la începutul unui nou an școlar vom elabora Regulamentul privind achiziţionarea merelor, direct de la producători, şi distribuirea gratuită a acestora în şcoli, iar pe parcurs, ne vom convoca ori de câte ori va fi necesar pentru a  soluționa problemele abordate”, a conchis Nicolae Ciubuc.

Articole asemănătoare

Back to top button