fbpx

Frigiderele din țară se golesc. Stocurile de struguri ar putea fi epuizate până la Paște

În urma unei analize efectuate de angajații Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a fost anunțată prezența a circa o mie de tone de struguri în depozitele frigorifice din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrului Nicolae Ciubuc, în primul trimestru al anului curent au fost exportate circa 18,9 mii tone de struguri, principalele destinații fiind țările membre UE și CSI. Prețul de comercializare a strugurilor pe piețele străine a fost în mediu de circa 0,5 dolari.

În ceea ce privește piața internă, ministrul a declarat că au fost vândute circa 100 de tone, iar actualmente, la păstrare mai sunt aproximativ o mie de tone de struguri.

„Dacă ritmul de vânzare pe parcursul lunii aprilie va fi ca cel din luna martie, atunci până la sărbătorile de Paști, stocurile de struguri ce se află la păstrare în depozitele frigorifice din țară, ar putea fi epuizate”, a precizat Ciubuc în cadrul unei ședințe operative cu angajații ministerului.

De asemenea, oficialul a mai adăugat că cele mai mari volume de struguri la păstrare se află în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Cahul și Strășeni.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre stocurile de mere, iar potrivit informațiilor oferite de specialiști, în frigidere sunt circa 35 mii de tone de mere.

Pentru a ajuta producătorii agricoli să își comercializeze producția aflată în stocuri, ministrul a solicitat angajaților să informeze în continuu producătorii despre deschiderea iarmarocului de primăvară în sectorul Rîșcani al capitalei, despre disponibilitatea companiilor de procesare și despre oportunităților noilor piețe de desfacere.

Articole asemănătoare

Back to top button