fbpx

Fracțiunea PAS din CMC cere anularea noii taxe de salubrizare, impuse chișinăuienilor

Fracțiunea PAS din CMC a susținut o conferință de presă, în care, a solicitat Primarului Municipiului Chișinău și majorității sale din CMC, anularea noii taxe de salubrizare, impuse spre achitare locuitorilor din Municipiul Chișinău. Această taxă este o povară suplimentară financiară pentru familiile din Municipiu, impusă netransparent și pe sub masă, pentru a acoperi pierderile cauzate de contractele și cedările frauduloase ale primarului, în favoarea prietenilor și susținătorilor săi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este regretabil să vedem cum sub conducerea lui Ivan Ceban, responsabilitatea financiară pentru relațiile sale privilegiate, prevalează asupra bunăstării cetățenilor.

„Nu a existat nicio explicație sau justificare reală cu privire la noua taxă de salubrizare. Această taxă este încă o “mână întinsă” în buzunarul locuitorilor din Municipiu. Modul cum această taxă a apărut, e în stilul său. Noi toți vrem un oraș curat și confortabil, dar nu putem păși legea și bunul simț, ca să facem acest lucru… ca să compensăm favoritismul primarului, din buzunarul oamenilor.” a declarat Vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa.

Impunerea acestei taxe, în valoare de 120 lei, fără a oferi explicații și justificări, financiare și morale, este o dovadă a lipsei de respect a administrației lui Ceban față de cetățenii care trăiesc în Municipiu! Nemaivorbind de faptul că, o familie cu doi copii trebuie să plătească adițional 480 de lei pe an. Nu poți pe de-o parte să te prefaci mare filantrop… și pe de altă parte să jupuiești oamenii după “logica” și bunul tău plac.

Invenția “birului” pentru “curățenie” nu rezolvă problema deșeurilor și gunoiului din Chișinău, el vizual poate va dispărea, dar va deveni o bombă ecologică sub coasta chișinăuienilor și locuitorilor din suburbii.

„Camuflarea problemei și “măturatul” ei sub covor e o practică normală și obișnuită pentru administrația lui Ivan Ceban. Doar că, acest gunoi o să pută… Depozitarea necontrolată a celor 600 de tone de deșeuri zilnice la Țânțăreni are un impact negativ semnificativ asupra mediului și afectează direct calitatea vieții locuitorilor din zonă. Acesta este un eșec al administrației lui Ivan Ceban, care pune în pericol nu numai resursele financiare ale cetățenilor, ci și sănătatea și siguranța lor”, a subliniat Vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa.

„Fracțiunea PAS din CMC nu a susținut niciodată adoptarea acestei taxe de salubrizare. Ne angajăm să apărăm interesele cetățenilor, și, în acest sens, am elaborat un proiect de decizie prin care cerem anularea acestei taxe de salubrizare și inițierea unei discuții largi despre ce înseamnă un – “Oraș curat și confortabil”, dar nu din banii cetățenilor, dar din profesionalismul și priceperea aleșilor locali.

La ședința Consiliului Municipal Chișinău de astăzi vom propune includerea în mod prioritar pe ordinea de zi a proiectului de decizie privind anularea taxei de “Gunoi a lui Ceban”. Mizăm pe susținerea consilierilor municipali, cărora le pasă de locuitorii Municipiului și sperăm că interesul oamenilor va fi mai presus decât interesele “gunoierilor politici”.” a conchis Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS.

Articole asemănătoare

Back to top button