fbpx

foto | Zilele Americii, sărbătorite la Chișinău și în raioane

Capitala a găzduit Zilele Americii la Chișinău, eveniment dedicat celor peste trei decenii de prietenie dintre Statele Unite și R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului „Zilele Americii”, desfășurat pe strada pietonală din Chișinău, cu participarea prim-ministrului Dorin Recean, a ambasadorului SUA la Chișinău, Kent Logsdon și Richard Verma, secretarul de stat adjunct al SUA pentru management și resurse.

La deschiderea evenimentului, șeful Executivului a mulțumit autorităților americane pentru susținerea constantă oferită Republicii Moldova în domenii cheie de dezvoltare și pentru sprijinul ferm pentru parcursul european al țării noastre.

Ambasadorul Kent Logsdon a menționat că evenimentul reprezintă un prilej pentru a reitera relația de prietenie dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, construită de-a lungul a peste trei decenii. Oficialul american a reiterat sprijinul ferm al SUA, inclusiv prin intermediul proiectelor de dezvoltare, pentru parcursul ireversibil de integrare a țării noastre în familia țărilor democratice ale Uniunii Europene.

„Noi suntem aici pentru a vă susține în calea de integrare în Uniunea Europeană. Pe parcursul parteneriatului nostru strategic, am implementat în Republica Moldova proiecte investiționale în valoare totală de 2 miliarde de dolari. Aceste mijloace sunt investiții într-un viitor democratic al țării noastre, din partea poporului american către poporul prieten moldovenesc”, a declarat ambasadorul SUA în cadrul evenimentului.

Această prezentare necesită JavaScript.

De asemenea, au fost amenajate mai multe zone tematice: zona gastronomică, unde a fost servită mâncare clasică americană, zona scenei unde a avut loc un recital de muzică susținut de American Big Hands Rhythm & Blues Band și a fost proiectat, în engleză, cu subtitrare în limba română, filmul „Finch”, o zonă unde au fost prezentate proiectele, locale și naționale, finanțate de Guvernul SUA, precum și zona America Bus.

Astăzi, Zilele Americii vor continua la Bălți, iar sâmbătă, 20 mai – la Cahul.

Articole asemănătoare

Back to top button