fbpx

foto | Zbor privat și șampanie piloților. Igor Dodon a revenit din Federația Rusă cu un avion al companiei GazpromAvia

După ce s-a reținut mai multe ore în Federația Rusă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, președintele țării noastre a ajuns, totuși, în Moldova, însă, altfel decât era planificat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului s-a bucurat de un zbor privat cu una dintre aeronavele care aparține celor de la GazpromAvia, companie-fiică a gigantului energetic GazProm. Despre acest lucru au scris pe pagina lor de Facebook cei de la Runway 08.

Igor Dodon a zburat cu un SSJ 100, decolând de pe aeroportul Vnukovo. Avionul a făcut mai multe cercuri pe teritoriul Moldovei, așteptând permisiunea de a ateriza pe Aeroportul Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută chiar în incinta aeroportului, șeful statului a confirmat că zborul i-a fost asigurat de Federația Rusă și că i-a rugat pe bodyguarzii săi să le cumpere piloților șampanie.

„A fost pus la dispoziție de către conducerea Federației Ruse. Eu cred că e un gest frumos. Am economisit câteva zeci de mii de lei”, a declarat Igor Dodon.

Fondată în 1995, compania GazpromAvia operează zboruri cargo, pasageri și charter, deservind cu precădere industria petrolieră.

Articole asemănătoare

Back to top button