fbpx

foto, video | Un arbore bătrân de 110 ani a devenit o bibliotecă de toată frumusețea! Povestea creării acestei „capodopere culturale”

Chiar dacă trăim într-o lume conectată, cu atâtea cunoștințe la un simplu click distanță, există încă ceva magic și important despre cărți. Abilitatea de a te cufunda în ficțiunea literară și de a citi încet și profund este bogată în recompense și ajută la încurajarea unor abilități importante precum gândirea critică și empatia, două lucruri care dispar din ce în ce mai evident. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Organizația non-profit Little Free Library ne ajută să menținem vie dragostea pentru cărți, „inspirând o dragoste de lectură, construind comunitate și stârnind creativitatea prin încurajarea schimburilor de cărți de cartier din întreaga lume.” Aceste mici biblioteci apar la tot pasul, cu peste 75.000 de biblioteci furnizate în 88 de țări până acum!

Sharalee Armitage Howard, bibliotecar, artist și fost bookbinder, a decis că ciotul mare al unui arbore de bumbac vechi de 110 ani, în loc să fie săpat și distrus, poate deveni locul perfect pentru o „Little Tree Library”. „Cineva dispus să-și facă timp pentru a da viață unui ciot, nu ar tăia niciodată un copac sănătos pentru a o face”, a spus Sharalee pentru Bored Panda. „Durata de viață medie a unui arbore din bumbac este de doar 40-50 de ani … așa că a trebuit să trăim mai mult de două ori decât asta!”

Ciotul a fost sculptat din interior, dotat cu un acoperiș și un iluminat interior și exterior confortabil pentru un aspect cu adevărat de poveste, fiind una dintre cele mai frumoase biblioteci existente în întreaga lume.

Foto: boredpanda.com

Articole asemănătoare

Back to top button