fbpx

foto, video | Precizările IGSU în cazul intervenției SMURD de la Rîșcani. Salvatorii au scos pacientul dintre fiare în această dimineață

IGSU vine cu precizări referitor la intervenția elicopterului SMURD Iași în raionul Rîșcani. Pacientul a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, bărbatul a avut de suferit în urma unui accident rutier, care s-a produs în această dimineață în localitatea Răcăria, raionul Râșcani. În urma impactului, el a rămas blocat în mașina avariată.

Salvatorii care au efectuat lucrări de deblocare a victimei, care a suportat diverse traumatisme și a fost preluată de medici la spitalul raional. În urma investigațiilor, s-a decis transportare urgentă a bărbatului în capitală pentru intervenții ulterioare.

Pacientul a fost preluat de la spitalul raional, apoi transportat în siguranță cu elicopterul SMURD, fiind monitorizat constant pe parcursul zborului de către medicii și paramedicii români. Echipajul de la Iași a aterizat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău, de unde tânărul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a douăsprezecea operațiune aero-medicală transfontalieră realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: IGSU

CITEȘTE ȘI:

ultima oră, video | SMURD intervine la Rîșcani. S-ar fi produs un accident rutier

ultima oră, video | SMURD intervine la Rîșcani. S-ar fi produs un accident rutier

Articole asemănătoare

Back to top button