fbpx

foto, video | Peste 170 de participanți și-au dat întâlnire la Impact Days 2023 – primul Summit de Economie Socială, Verde și cu Impact din Moldova

Peste 170 de participanți și participante interesați de Economie Socială, Verde și cu Impact și-au dat întâlnire la Impact Days, care a avut loc timp de 2 zile, pe 19-20 mai la Tekwill și Artcor. La eveniment au participat circa 40 de speakeri, dintre care 10 invitați internaționali din Germania, Spania, România, Ucraina și Armenia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Impact Days este un format internațional de eveniment, care încurajează colaborarea între actorii implicați în ecosistemul economiei sociale și sunt organizate anual, în diferite orașe ale lumii. Anul acesta a avut loc prima ediția în Moldova, la inițiativa EcoVisio și Fundația Est-Europeană. În doar 2 luni, echipa de lucru a reușit să motiveze alți parteneri care s-au alăturat evenimentului.

Tot în aceste zile a fost prezentat Fondul de Impact o inițiativă lansată de către Fundația Est-Europeană, care își propune să investească în afacerile cu impact circa 40 de mln euro.

Iar primii care ar putea beneficia de acest instrument de finanțare alternativă au fost 10 afaceri și startup-uri cu impact, absolvenții unui accelerator de afaceri organizat de EcoVisio (HUBul Antreprenorilor Sociali) care au avut parte de o sesiune de pitching în fața donatorilor și investitorilor potențiali.

„Evenimentul de astăzi este o platformă extraordinară pentru a învăța și a identifica metode de a colabora între proiecte, între antreprenori” a adăugat Sergiu Rabii, Future Technologies Sector Director.

Angela Achiței, președinta ADV România a atras atenția faptului că teoriile economice existente nu mai corespund necesităților actuale ale oamenilor și că evenimentul este de o importanță majoră pentru schimbările care urmează: „Astăzi, din punctul meu de vedere veți scrie istorie, deoarece veți pune o nouă cărămidă, în primul rând, la schimbarea teoriilor actuale economice care există în piață și Impact Days este doar începutul”.

Cu un mesaj de felicitări pentru organizarea acestui eveniment a venit și dna Andrea Cuzyova, Reprezentantă rezidentă adjunctă, PNUD Moldova, care a menționat și deschiderea partenerilor de dezvoltare de a susține astfel de evenimente: „Noi suntem foarte mulțumiți că am avut posibilitatea să participăm și să contribuim la eveniment. Ținând cont de crizele actuale, încercăm să punem umărul pentru a susține întreprinderile mici și mijlocii, mai ales cele care aduc impact”, a menționat aceasta.

Astfel, participanții și participantele, au avut ocazia să participe la paneluri de discuții despre: antreprenoriat social & economie socială; investiții cu impact; ESG pentru business; inovații și impact în ecosistemul de startup-uri; implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în afaceri. Iar ulterior, au avut parte și de o serie de workshop-uri despre: strategii de vânzări pentru afaceri cu impact; promovarea afacerilor cu impact; actualizări despre digitalizare de la Ministerul Economiei; măsurarea impactului social & economic; tendințele în agricultura
ecologică.

Printre organizațiile internaționale care au dat curs invitației au fost reprezentanții Ashoka România, una dintre cele mai mari rețele de antreprenori sociali din lume, ADV România, un actor important în promovarea antreprenoriatului social în regiune; Impact HUB Yerevan, un instrument ce susține antreprenorii sociali & cu impact și EVPA (European Venture Philanthropy Association), o rețea internațională ce promovează investițiile și
antreprenoriatul cu impact.

Articole asemănătoare

Back to top button