fbpx

foto, video | Patru studenți moldoveni, cei mai buni ingineri la etapa regională a EBEC de la București

Patru studenți de la Universitatea Tehnică a Republicii Moldova (UTM) au devenit învingătorii etapei regionale a competiției inginerești EBEC, desfășurată în perioada 9-13 mai la București, aducând acasă marele premiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa moldovenească „-1”, formată din Victor Gușanu, Denis Railean, Marin Ciocan și Emil Terman, a reușit să găsească soluțiile perfecte pentru a întruni condițiile ambelor secțiuni ale competiției: Team Design și Case Study.

În prima parte, tinerii au avut drept însărcinare elaborarea celor mai ingenioase idei de realizare a unui prototip din materiale neconvenționale, care urma să îndeplinească anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate. Totodată, la cea de a doua etapă, studenții moldoveni au muncit împreună la soluționarea unei probleme reale sau ipotetice.

„După trainingul de vineri, sâmbătă a urmat primul task. Trebuia să facem o armă improvizată din carton, pioneze, elastice și bețișoare pentru BBQ, dar care urma să împuște pe o distanță de opt metri”, spune Denis Răilean, unul dintre membrii echipei „-1”.

Moldovenii au concurat cu alte patru echipe, venite din Iași, Cluj-Napoca, București și Brașov, reușind să obțină cel mai bun rezultat și să ocupe locul întâi, urmați îndeaproape de echipa de ingineri din Cluj. Marele trofeu îi duce pe moldoveni la etapa internațională a concursului EBEC, care se va desfășura între 25 iulie și 1 august la Torino, Italia.

EBEC este cea mai mare competiție inginerească din Europa, care, anual, reunește studenți din toate colțurile Europei pentru a le pune la încercare deprinderile practice, creativitatea și abilitățile de lucru în echipă.

Articole asemănătoare

Back to top button