fbpx

foto, video | Pădurea siberiană, în flăcări deja de câteva săptămâni. Focul s-a extins pe o suprafață mai mare decât teritoriul Belgiei

Deja de câteva săptămânia Siberia se confruntă cu incendii de vegetație majore, flăcările ajungând deja să mistuiască trei milioane de hectare – o suprafață mai mare decât cea a Belgiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În jur de o sută de orașe și sate sunt înecate în fum negru, iar mai multe persoane s-au intoxicat în timp ce mergeau pe stradă. Oamenii sunt disperați din cauza incendiilor care le amenință locuințele și viețile. Aceștia spun că se sufocă și au strâns sute de mii de semnături prin care cer autorităților să declare stare de urgență.

În fiecare vară Siberia se confruntă cu incendii de vegetație pe arii extinse, iar cât timp acestea nu amenință zonele locuite, sunt lăsate să se stingă de la sine. Cu toate acestea, se pare că flăcările din anul acesta au creat o situație excepțională, fiind favorizate de vânt și temperaturi anormal de ridicate, de peste 30 de grade Celsius.

Aproximativ 500 de localităţi din peste 20 de regiuni ale Rusiei sunt ascuse sub fum din cauza focului, iar potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Rusia, majoritatea incendiilor forestiere sunt cauzate de om.

Drept exemplu ar servi aruncarea țigărilor fără a le stinge, aprinderea necorespunzătoare a focului, trecerea la iarba forestieră de primăvară sau transmiterea scânteilor de la transportul rutier sau feroviar. În cazuri rare, incendiile sunt cauzate de fulgere.

Citește și:

foto, video | Peste 2 milioane de hectare din Rusia, cuprinse de flăcări. Incendiile dezastruoase pot fi văzute chiar și din spațiu

Articole asemănătoare

Back to top button