fbpx

foto, video | Mascote, dansuri pline de văpăi și muzică latino. Milioane de turiști, adunați la cel mai cunoscut carnaval brazilian

Cel mai faimos carnaval de samba de pe mapamond a început pe 1 martie cu milioane de turiști, zeci de mascote și o paradă formată din mii de dansatori profesioniști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe sambadrom, traseul mărginit de tribune, stabilit special pentru carnaval, paradele şcolilor de samba vor continua și în următoarele zile, iar defilarea câştigătorilor este programată sâmbătă. Echipa învingătoare va fi anunțată abia miercuri și aleasă în funcție de culori, dansuri și complexitatea cu care a fost ornat carul alegoric.

Pe 1 martie, străzile orașului Rio de Janeiro au fost umplute de paiete și cuprinse de văpăile iscate de sub tălpile înflăcărate ale participanților îmbrăcați în cele mai colorate ținute. Cele mai energice melodii au inundat sambadromul și au aprins în turiști energia și dispoziția.

Carnavalul din Rio de Janeiro este un faimos festival ținut anual înainte de Postul Mare și este considerat cel mai mare carnaval din lume, având zilnic câte două milioane de oameni pe străzi. Primul festival de la Rio datează din 1723.

Articole asemănătoare

Back to top button