fbpx

foto, video | Încercarea vină n-are. Un moldovean voia să treacă vama cu marfă de contrabandă de 3 milioane de lei

Proprietarul mai multor puncte comerciale din capitală a fost reținut pentru contrabandă după ce angajații Serviciului Vamal au descins cu percheziții la depozitul deținut de acesta, unde au depistat mai multe loturi de articole textile fără acte de proveniență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Perchezițiile au fost operate în rezultatul reținerii, în localitatea Giurgiulești, a unui autocamion, care era implicat în transportarea ilegală a mai multor bunuri.

Conform procedurii, oamenii legii au escortat vehiculul la terminalul vamal „Cricova”, iar în urma controlului efectuat, au fost depistate peste 700 kg de articole de lenjerie de corp, care nu erau indicate în actele de însoțire. De asemenea, valoarea estimată a bunurilor depistate în autocamion, precum și la depozitul comerciantului, depășește suma de 3 milioane de lei.

După o lună de documentări asupra mărfurilor importate de bărbat, s-a constatat că loturile provin din Turcia și urmau a fi descărcate la depozitul agentului economic reținut.

Oamenii legii au pornit un dosar penal și dacă vinovăția persoanelor implicate va fi demonstrată, acestea riscă închisoare de până la 10 ani.

 

Articole asemănătoare

Back to top button