fbpx

foto, video | În a 23-a zi de război în Ucraina, Putin sărbătorește cu un miting pro-război anexarea Crimeei

În cea de-a 23-a zi a războiului început de Vladimir Putin în Ucraina, un miting pro-Kremlin pentru a marca cea de-a opta aniversare de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia are loc vineri pe stadionul Lujniki din Moscova, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Stadionul, care a găzduit finala Cupei Mondiale în 2018, este plin de oameni care celebrează la ordinul autorităților ruse anexarea Peninsulei Crimeea de către federația Rusă. Raporaptele indică că pe stadion sunt peste 130.000 de oameni.

Câțiva reporteri străini aflați încă la Moscova scriu pe twitter că mulți dintre participanți sunt angajați la stat care au fost luați de la muncă și transportați cu autobuzul. Alții au fost luați direct de pe stradă și aduși forțat la eveniment.

Pe stadion, oamenii urmăresc un videoclip cu steagurile ucrainene care ard. Prezentatorii evenimentului poartă geci care au inscripționate pe piept litera Z, simbol al invaziei ruse în Ucraina. Unii dintre manifestanți au venit la stadion cu tablouri cu chipul lui Vladimir Putin pe ele.

Repoterii The Guardian scriu că studenți și angajați la stat au fost forțați să participe și li s-a spus că vor fi plătiți suplimentar sau că vor primi au o zi de vacanță pentru a se alătura mitingului de pe stadionul cu peste 80.000 de locuri. De altfel, raportările de pe rețelele sociale arată că marea majoritate a mulțimii care s-a adunat pe stadionul Luzhniki este plătită. Unii au primit între 300 și 1.400 de ruble.

Articole asemănătoare

Back to top button