fbpx

foto, video | Explozie la Botanica: Doi copii și o femeie au avut de suferit. Mai multe ambulanțe și autospeciale sunt la fața locului

În această seară, o explozie s-a produs într-un bloc de pe strada Independenţei. Mai multe echipe de salvatori, ambulanţe și echipaje ale poliției se află acum la faţa locului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imagini de la fața locului au fost publicate și pe rețelele de socializare. Din clipulețe și imagini se obervă mai multe autospeciale ale pompierilor, mașini de Poliției, dar și câteva ambulanțe care așteaptă în rând în fața blocului.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, explozia s-a produs într-o bucătărie comună dintr-un bloc de locuit cu șase etaje. Bubuitura a fost atât de puternică încât a afectat geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5.

„În seara zilei de 22 februarie salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în urma deflagrației, care s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17 minute. La fața locului au fost înreptate 4 echipaje de salvatori.

Ajunși, angajații IGSU au stabilit că în urma exploziei într-o bucătărie comună au fost afectate geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5. Păreții portanți nu au fost afectați. Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate careva persoane sub dărămături. Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor preliminare doi minori în vârstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit. Conform datelor operative, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii “Valentin Ignatenco” în stare stabilă satisfăcătoare.

La moment, la fața locului lucrează toate serviciile abilitate. Cauza și circumstanțele producerii deflagrației urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.”, se arată în comunicatul IGSU.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button