fbpx

foto, video | Calea Basarabiei a fost acoperită de șuvoaie de apă caldă. De vină este o conductă veche ce s-a spart

O conductă termică care transporta apă caldă s-a spart marți, 12 octombrie, pe Calea Basarabiei. În consecință, mai multe adrese din perimetrul străzilor Muncești, Grădina Botanica, Valea Crucii, Grenoble și Cuza-Vodă vor fi deconectate de la agentul termic. 

Potrivit reprezentanților întreprinderii Termoelectrica, avaria s-a produs din cauza cedării sudurii unei conducte veche de 43 de ani.

„Echipa de intervenție a Termoelectrica este implicată în lichidarea unei avarii la conducta termică, DN 1000 mm, din str. Calea Basarabiei. Segmentul respectiv de rețea termică a fost testat cu succes la presiunea de 16 bari, conform normativelor în vigoare, la începutul lunii septembrie curent, nefiind depistate careva defecțiuni sau abateri. Cauza avariei reprezintă cedarea rostului de sudură din fabrică a conductei termice montată în anul 1978”, se arată într-un comunicat al companiei.

Momentul în care apa caldă a țâșnit a fost surprins de mai mulți șoferi ce erau în zonă și postat pe rețelele de socializare.

Foto: Minciuna Vadim via GBM/ Facebook
Foto: Minciuna Vadim via GBM/ Facebook
Foto: Lalima Wainer via Facebook

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button