fbpx

foto, video | Avalanșe ucigașe în Munții Alpi. Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața

O serie de avalanșe a avut loc în acest weekend în Munții Alpi, unde riscul de producere a acestui fenomen a crescut în urma ninsorilor abundente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit AFP, cel puțin zece persoane au murit, iar o alta a fost dată dispărută. Bilanţul cel mai grav a fost înregistrat în Valle d’Aosta, nord-vestul Italiei, unde au fost consemnate cinci decese şi un dispărut. Fenomenul a afectat, în mod deosebit, stațiunea Courmayeur, Bolzano (Italia), Savoia (Franța), cantonul Berna (Elveția) și Carintia (Austria), unde oamenii au fost îngropați sub zăpadă.

În regiunea Tirol din Austria, zece schiori cu vârsta cuprinsă între 17 și 59 de ani au fost surprinși de o avalanșă, dar au reușit să se salveze. Fenomenul produs în acest weekend a cauzat pagube materiale considerabile în unele regiuni, unde, însă, nu au fost identificate victime, scrie presa română. În Salzburg, aproximativ 25 de locuințe au fost îngropate sub zăpadă, iar circulația pe o autostradă din Brenner a fost sistată pentru o perioadă. În Italia, din cauza fenomenelor produse, s-au format cozi imense de mașini, care s-au întins pe mai mult de 12 kilometri.

Articole asemănătoare

Back to top button