fbpx

foto, video | Au salvat zeci de șoferi din nămeți. Angajații IGSU – eroii drumeților pe traseele din întreaga țară

Nămeții au dat mari bătăi de cap șoferilor în ultimele ore, iar salvatorii și pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au trebuit să lucreze în regim sporit pentru a interveni în situațiile de urgență.

Angajații au fost solicitați în nouă situații pentru a efectua lucrările de deblocare și tractare a autoturismelor blocate. În jurul orei 11:00, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a unui autocamion pe traseu, la intersectia șoselei Balcani cu strada Petricani din Chișinău.

Aceștia au reusit tractarea autocamionului, dar si a altor două automobile derapate. În total, în urma interventiei, de la intersecția șoselei Balcani, au fost deblocate alte șase camioane și două automobile.

Foto: IGSU via Facebook

De asemenea, în după amiaza zilei de azi, lucrările de tractare a mijloacelor de transport au avut loc în mai multe raioane din țară. Salvatorii au efectuat intervenții în raionul Basarabeasca, Hâncești, Cimișlia, Orhei și, în jurul orei 13:00, salvatorii au inspectat traseul Leușeni- Chișinău, unde au deblocat trei autoturisme aflate în dificultate.

Angajații IGSU vor monitoriza în continuare situația din țară. În cadrul Celulei de Criză instituite, sunt acumulate informații operative, dar și are loc gestionarea forțelor antrenate. Salvatorii lucrează în regim sporit pentru a interveni în situațiile de risc.

În continuare, oamenii sunt rugați să fie precauți și să asculte mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze la Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button