fbpx

foto, video | Ar fi încercat să treacă peste graniță cu chihlimbar ascuns în bagaj și pe corp. Un cetățean turc, reținut la Albița cu 20 de kilograme de bijuterii

La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, vameșii români au descoperit peste 20 de kilograme de bijuterii susceptibile a fi din chihlimbar. Acestea erau ascunse în bagajele personale și pe corpul unui cetăţean turc. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției de frontieră, astăzi, în jurul orei 3:00, pe sensul de intrare în România s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetățean turc. Acesta se afla la volanul unui automobil înmatriculat în Reoublica Moldova.

În baza informației transmise de către responsabilii din Moldova, lucrătorii Poliției de Frontieră Române au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului și persoanei. Astfel, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, peste 20 de kilograme de șiraguri mărgele de culoare galben-maroniu transparente, susceptibile a fi din chihlimbar. Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată și urmează a fi trimisă spre expertizare la un laborator specializat pentru a se stabili originea lor.

Polițiștii de frontieră din cele 2 țări continuă cercetările pe marginea cazului. Aceștia urmează să stabilească circumstanțele schemei de contrabandă, dar și să identifice și alte persoane implicate.

Articole asemănătoare

Back to top button