fbpx

foto, video | Aici sunt adunate circa 10.000 de băuturi din întreaga lume. Unde în Moldova găsești muzeul construit în formă de sticlă?

La circa 70 de kilometri de Chișinău, pe malul stâng al Nistrului, se găsește unul dintre cele mai neobișnuite muzee din țară. Acesta este construi în formă de sticlă și găzduiește circa 10.000 de băuturi alcoolice, adunate din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Muzeul Sticlă (în rusă „Музей Бутылка”) este amplasat în satul Ternovca, care face din componența Tiraspolului. Clădirea centrală a complexului este construită sub forma unei sticle și are 28 de metri, fiind cea mai înaltă clădire de acest gen.

În cele șase săli se găsesc circa 10.000 de tipuri de băuturi tari, aduse din aproximativ 150 de țări ale lumii. Aici pot fi găsit vase imense cu diferite feluri de „licori”, dar și recipiente minuscule, de exemplu sub forma unei trabuc, diverse animale sau gloanțe.

Pe lângă muzeu mai există un mini-hotel, dar și o sală tematică de degustare a băuturilor. Edificiul a fost construit de un om de afaceri din Transnistria încă în 1988.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: „Музей Бутылка”

Articole asemănătoare

Back to top button