fbpx

foto, video | 98 de focare de vegetaţie au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore. Incendiile au afectat 435 ha de teren

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI informează că, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 98 de cazuri de lichidare a focarelor de vegetaţie aprinsă. Cele mai dificile intervenţii au avut loc în localitatea Sărătenii Noi, raionul Teleneşti, unde 30 ha de teren au fost afectate în urma arderii.

Focul a nimicit câte 10 ha de iarbă uscată în oraşul Căuşeni, dar şi la Călăraşi. Salvatorii au intervenit și în localitatea Coropceni, raionul Teleneşti, unde incendiile de vegetaţie au cuprins un teren de peste 15 ha.

Focare extinse de iarbă aprinsă au fost înregistrate şi în suburbiile municipiului Chişinău: în oraşul Sîngera, incendiile au nimicit peste 50 ha de iarbă, iar alte focare au fost stinse de pompieri în localităţile Băcioi şi Grătieşti, dar şi la periferia străzilor Decebal, Munceşti, Mioriţa, Hînceşti şi Mesager din capitală.

Potrivit pompierilor, focarele extinse de vegetaţie arsă pun în pericol suprafeţele de teren. În unele cazuri, datorită condiţiilor de vânt, acestea se extind cu repeziciune la obiecte, cum ar fi depozite, spaţii de locuit sau cele forestiere.

Specialiştii informează că, în ultimele 24 de ore, 435 ha de teren au fost afectate de ardere, iar de la începutul sezonului de primăvară, incendiile de vegetaţie au cuprins 3988 ha de pământ. În context, IGSU îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată şi gunoiul menajer, pentru ca focul să nu obţină răspândire.

Articole asemănătoare

Back to top button