fbpx

foto | Vântul puternic își face simțită prezența în capitală. Mai multe mașini, avariate de acoperișurile smulse de rafale

Codul galben de vânt puternic își face simțită prezența în capitală. Mai multe mașini parcate lângă o stație PECO au fost avariate în această după-amiază, după ce vântul puternic a smuls o parte din acoperișul benzinăriei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pompierii au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pentru deblocarea mai multor autovehicule parcate pe bulevardul Dacia, 80, peste care au căzut bucăți din acoperișul stației PECO.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 14:04, iar la faţa locului au intervenit două echipaje de salvatori şi pompieri, care au stabilit că patru automobile sunt avariate, iar într-o maşină de model Lexus este blocat un bărbat.

Pompierii au efectuat lucrările de salvare a persoanei aflate în interiorul maşinii și au deblocat celelalte trei autovehicule. Potrivit primelor informaţii, în urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Salvatorii îndeamnă oamenii să nu calce cablurile căzute la pământ şi să evite mersul şi aflarea sub arbori bătrâni şi construcţii avariate. Mai mult, pompierii recomandă persoanelor să evite aprinderea vegetaţiei uscate şi a gunoiului menajer, întrucât, în condiţii de vânt puternic, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe suprafeţe extinse. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Amintim că, pentru astăzi, meteorologii au emis Cod Galben de vânt puternic. Rafalele vor atinge chiar și 18 m/s. Totodată, în această săptămână vremea va fi instabilă. Temperaturile vor scădea pe timp de noapte sub pragul de 0 grade Celsius, iar, în unele raioane, sunt posibile precipitații.

Articole asemănătoare

Back to top button