fbpx

foto, update | Pe Viaduct a apărut o bandă dedicată transportului public și s-a modificat limita de viteză

Pe viaductul care leagă sectoarele Centru și Botanica ale capitalei au fost efectuate modificări ale regimului de viteză, precum și au apărut benzi dedicate transportului public.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, carosabilul a fost supus mai multor lucrări de reparație curentă, pregătindu-l pentru așternerea tratamentului bituminos Slurry Seal, acțiuni care continuă și în prezent pe sensul de deplasare spre Centru.

Ulterior, acestor acțiuni va fi supusă și str. Ciuflea, pentru a îmbunătăți calitatea circulației rutiere din direcţia Botanica spre Centru.

Această prezentare necesită JavaScript.

Potrivit primarului Ion Ceban, pentru a îmbunătăți serviciile de transport public, în anul 2020 au început a fi aplicate, în premieră, benzile dedicate autobuzelor și troleibuzelor. Acestea fac legătura între sectoarele orașului și au ca scop să faciliteze majorarea vitezei de deplasare a transportului public și transportarea călătorilor în timp util.

Primele benzi au fost marcate pe străzile Alexandr Pușkin, Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase, și Grigore Vieru.

Alte străzi au fost marcate în anul 2022: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Renașterii Naționale și Bogdan Voievod, iar în prezent Viaductul.

În prezent există nouă străzi cu benzi dedicate.

În continuare, benzile dedicate urmează a fi extinse pe străzile: Gheorghe Asachi, Alexei Mateevici, Alba Iulia, Iuri Gagarin, Constantin Negruzzi, Ciuflea, Constantin Tănase, Vasile Alecsandri, Alecu Russo și Mircea cel Bătrân.

Articole asemănătoare

Back to top button