fbpx

foto | Un șef de secție și un alt medic de la Spitalul „Sfânta Treime”, suspectați de corupței. Peste 400.000 de lei, găsiți în birourile și locuințele celor doi

Un şef de secţie şi un medic din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime” au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit materialelor cauzei, instrumentate în perioada lunilor martie – iunie, aceştia împreună cu alţi medici, sunt bănuiţi că ar fi pretins mijloace băneşti de la pacienţii supuşi intervenţiilor chirurgicale, inclusiv cei asiguraţi medical, sume de bani de până la 7000 lei, fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.

În urma perchiziţiilor desfăşurate de ofiţerii CNA, în biroul de serviciu şi domiciliul medicilor au fost găsite peste 155.500 de lei, 2000 de ruble, 8500 de lire sterline şi 3000 de dolari.

În prezent, aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.324 Cod penal – corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii medici, riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Articole asemănătoare

Back to top button