fbpx

foto | Fotograful care a făcut poza vieții lui: Descoperirea sa ar putea schimba lumea științei

Fotograful belgian Yves Adams a făcut o fotografie care a schimbat percepția oamenilor de știință asupra vieții pinguinilor. Acum poza lui face înconjurul lumii și a devenit celebră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fotograful avea să devină celebru după o expediție de-a sa în sudul Georgiei, unde a fotografiat o pasăre bizară. În decembrie 2019, fotograful specilizat pe poze cu animale și peisaje a fotografiat o colonie de 120.000 de pinguini. După ce expediția a durat mai multe zile în care au fost făcute mii de fotografii, fotograful a publicat imaginile abia acum

În mulțimea de mamifere, el a observat un detaliu ciudat. Una dintre ele era diferită. Fără să își dea seama Yves Adams fotografiase un pinguin galben.

Nu văzusem și nu auzisem niciodată de un pinguin galben înainte. Acolo erau peste 120.000 de păsări pe plajă, dar doar aceasta era complet galbenă”, a mărturisit Adams.

Fotograful împreună cu grupul care îl însoțea au avut ocazia unică de a studia creatura ciudată și totodată superbă, a spus el.

Explicația oamenilor de știință

Într-un studiu publicat de oamenii de știință pentru Journal of the Royal Society Interface, experții explică faptul că pigmentul galben este unul unic și diferit de cele găsite la celelalte păsări.

Un studiu detaliat cu privire la pigmentul din penajul pinguinilor macaroni (Eudyptes chrysolophus) și al pinguinilor regali (Aptenodytes patagonicus) a demonstrat că acea nuanță de galben este diferită din punct de vedere chimic de oricare alte molecule cunoscute pentru culoarea respectivă.

Pentru acest studiu, oamenii de știință s-au folosit de spectroscopia Ramen pentru a identifica parte din structura moleculară a acestui nou pigment, sperând să reușească să vină cu mai multe detalii pe viitor.


Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button