fbpx

foto | Un câine de 7 ori mai scump decât ultimul iPhone. Vezi cum arată cele mai prețioase 10 rase de patrupezi blănoși

În lume există aproximativ 344 de rase de câini: mari, mici, pufoși, inofensivi, dar și periculoși. Dacă pentru unii patrupedul este doar un animal ce asigură protecția casei, pentru alții câinele reprezintă un adevărat prieten.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tocmai de aceea, unii oameni sunt dispuși să plătească bani grei pentru un exemplar prețios. Vedeți mai jos câteva dintre cele mai scumpe rase de câini din lume.

1. Mastiful tibetan: 2200 – 7000 de dolari

Prețul mediu al unui mastif tibetan merge și până la 7000 de dolari. Mai mult, cel mai scump câine vândut vreodată a fost unul din această rasă, cumpărat cu 1,5 milioane de dolari de un om de afaceri foarte bogat din China. În ciuda aspectului fioros, acești câini, care ajung și la 100 de kilograme, sunt calmi și loiali. Adoră spațiile deschise, fiind foarte potriviți pentru case care au curți mari.

Foto: perfectpets.com.au

2. Mastiful francez – 3000 de dolari

Acesta este mai ușor de procurat decât cel tibetan, fiind un câine puternic și impunător. Este considerat adesea un simbol al statutului de către cei mai înstăriți.

Foto: ro.wikipedia.org

3. Corgi Galez Pembroke – 1000 de dolari

Prețul minim al unui astfel de câine este de aproximativ 1000 de dolari, dar poate crește în funcție de genealogie. Este rasa favorită a reginei Elisabeta a II-a, fiind și animalul de companie preferat al familiei regale britanice de șapte decenii încoace.

Foto: familist.ro

4. Saluki – 2500 de dolari

Despre aceasta rasă se crede că este una dintre cele mai vechi. Saluki sunt căutați mai ales pentru alura grațioasă, dar întreținerea lor este una care cere destul de multă atenție.

Foto: thehappypuppysite.com

5. Chow Chow: 1000 – 8500 de dolari

Denumirea chineză a acestui câine, Songshi Quan, se traduce „câinele-leu pufos”, rasa fiind una adorabilă și cunoscută mai ales pentru faptul că exemplarele au limba de culoare albastră spre negru.

Foto: thehappypuppysite.com

6. Bulldog englez: 2500 – 9000 de dolari

Cu mutrișoara ridată pe care o au acești câini, animalele par a fi morocănoase și dure, dar de fapt sunt foarte jucăușe. În ultimii ani au devenit foarte populari și, deși există și astfel de câini care nu se vând cu prețuri exorbitante, unul de rasă pură poate ajunge să coste și 9000 de dolari.

Foto: adevarul.ro

7. Cainele eschimos canadian – 700 de dolari

Aceasta este o rasă destul de rară, în America de Nord existând mai puțin de 500 de exemplare. Atletici și impozanți, acești câini sunt perfecți pentru persoanele aventuroase, însă de preferat este să nu fie ținuți în medii cu temperaturi ridicate.

Foto: purina.ro

8. Lowchen: 5000 – 8000 de dolari

Lowchen este o rasă foarte populară în Europa. Reprezentanții acesteia fiind mici, dar isteți și plini de viață.

Foto: pinterest.com

9. Cavalier King Charles Spaniel: 1000 – 14.000 de dolari

Această rasă a fost numită astfel după Charles al II-lea, rege al Angliei, Irlandei și Scoției în secolul XVII. Câinii Cavalier King Charles Spaniel au boticuri scurte, urechi foarte lungi, sunt extrem de prietenoși și se înțeleg foarte bine atât cu copiii, cât și cu alte rase de câini.

Foto: hellorbark.com

10. Samoyed: 4000 – 11.000 de dolari

Câinii din această rasă mai sunt porecliți și „Smiley” deoarece sunt plini de viață și veseli. Sunt foarte populari ca animale de show.

Foto: dogtime.com

Articole asemănătoare

Back to top button