Colaj: ZUGO/ Foto via Instagram
Moldovenii se mândresc cu țara și rădăcinile lor, iar străinii ne admiră tradițiile și cultura. Așadar, de Ziua Independenței, localnicii, dar și prietenii lor de peste hotare, ne-a felicitat țara pe rețelele de socializare.
Instagramul s-a umplut cu peisaje splendide din locurile frumoase ale Moldovei, tricolori, vinuri și produse tradiționale. Mândri de țara lor, internauții s-au lăudat cu obiectele artizanale moldovenești, dar și cu deliciile locale, dorindu-i „Mulți ani!” Patriei lor.
Tradițional, ZUGO a selectat câteva dintre imaginile publicate de moldoveni. Vă îndemnăm și pe voi să ne spuneți și arătați în comentarii cum sărbătoriți Ziua Independenței Moldovei.
Vezi această postare pe Instagram
Сьогодні – День незалежності 🇹🇩 Молдови, країни, де вино – частина культури та історії країни. ⠀ До речі, в совєтський період Молдова була найбільшим виробником вина в Радянському Союзі. І що важливо, виробляли не тільки багато вина, а й багато якісного вина 😉 ⠀ Часи змінилися. Вино і далі залишається брендом Молдови. В недавній час навіть аеропорт в Кишеневі хотіли перейменувати на Wine of Moldova Airport. Що було б абсолютно логічним позиціонуванням країни. ⠀ На полицях наших магазинів молдавських вин чимало, а ми от сьогодні рекомендуємо купити щось на вибір: 🍷 від виноробні Purcari, одна з найстаріших виноробень країни. Вина виробляють тут з 1827 року. І, до речі, з 1991 року Purcari офіційно доставляє свої вина на королівський британський двір. 🍷 або від виноробні Cricova, яка відома своїми винними підвалами, що тягнуться на понад 120 кілометрів. Фактично, це невелике місто під землею, де зберігається більше 3 000 000 пляшок. А це як населення Молдови. ⠀ А може у вас є інші рекомендації щодо молдавських вин? ⠀ 📸: naliway.com _________ #вино #молдова #purcari #cricova #серцевина #moldova #moldavianwine #winecountry
O postare distribuită de СерцеВина (@the_heart_of_wine) pe Aug 27, 2020 la 4:58 PDT
Vezi această postare pe Instagram
Nu suntem puțini cei care am emigrat peste hotare și la întrebarea “Din ce țară veniți?” a urmat și a doua întrebare “ Dar unde se află?” . Pentru că nu avem ieșire la mare și nu avem munți , Moldova a rămas cumva mai puțin explorată și cu mult în umbra altor tări cu turism dezvoltat. Și totuși, avem lucruri pe care mulți oameni nu se așteaptă să le întîlnească în una din cele mai mici tări din Europa. Moldova este pe locul 7 pe lista producătorilor de nuci din lume. Cu toate că deține un teritoriu mic, are și două regiuni autonome: Transnistria și Găgăuzia. Limba Găgăuză vorbită în regiunea de sud este pe lista UNESCO a limbilor pe cale de dispariție cu doar 180.000 de vorbitori. Orașul Soroca este cunoscut ca fiind “ capitala romilor”. Congaz este cel mai mare sat din Europa. În perioada sovietică, Moldova a produs hrană pentru astronauți. Peștera “Emil Racoviță” este a treia cea mai mare peșteră din gips din lume, ocupînd locul opt în clasamentul celor mai mari peșteri de pe planetă. Din 152 de țări incluse în clasamentul de viteză de acces la internet, Moldova se află pe locul 3 💃. Solurile din Republica Moldova sunt printre cele mai fertile din lume, iar pe ele se coc cei mai gustoși struguri din care se fac cele mai bune vinuri. Cricova este cel mai mare beci din Europa, iar Mileștii Mici deține cea mai mare colecție de vinuri din lume. Probabil din acest motiv cuvintul “ NOROC” este unul din cele mai utilizate cuvinte în Molodva. Hai noroc și la mulți ani, Molodva! 😊🇲🇩 #independenceday #moldova #29years #tourism
O postare distribuită de Lucia M✈️ (@luci.luciaa) pe Aug 27, 2020 la 3:32 PDT