fbpx

foto | Sute de pasageri, blocați pe aeroporturile din Berlin. Angajații mai multor companii au declarat grevă

Peste 50 de zboruri au fost anulate și alte 25 au suferit întârzieri considerabile din cauza grevei personalului de securitate de la aeroporturile Tegel şi Schoenefeld din Berlin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sindicatul Ver.di a declanşat o grevă în această dimineaţă la cele două aeroporturi, între orele locale 05:00-08:45 (după orele Moldovei, 06:00-09:45). Aproximativ 400 de persoane au refuzat să mai lucreze timp de patru ore.

Mai multe companii aeriene, printre care Lufthansa, Easyjet, Ryanair și Aeroflot, au anulat zborurile chiar înainte de plecare, iar alte curse au întârziat cu câteva ore.

Sindicatul organizator, Ver.di, a declarat că grevele au fost organizate ca un avertisment pentru a se asigura că asociația patronală va face o ofertă rezonabilă înainte ca următoarea rundă a negocierilor de muncă să înceapă. De asemenea, Ver.di a declarat că greva a fost „provocată” din cauza angajatorilor care au oferit o creştere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani.

Sindicatul cere ca salariul pe oră primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la 20 de euro. Asociația angajatorilor BDLS afirmă că această majorare ar putea semnifica creșteri salariale de până la 30%, scrie dpa.

Sursa foto: dpa.com

Articole asemănătoare

Back to top button