fbpx

foto | #Stauacasă – hashtagul care a luat amploare la nivel mondial. Lilu îndeamnă toți moldovenii să respecte restricțiile și să evite locurile aglomerate

În timpul epidemiei de coronavirus, hashtagul #Stauacasă a luat amploare la nivel global, iar Lilu Ojovan ne îndeamnă să îl folosim și să îl punem în aplicare inclusiv pe teritoriul Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Instagram, aceasta s-a arătat a fi indignată de faptul că bisericile își continuă activitatea în mod normal. „Dumnezeu trăiește în inimle noastre. Ne putem ruga oriunde”, a scris ea.

Pe lângă aceasta, prezentatoarea TV a menționat despre faptul că copiii ar trebui să stea acasă, nu prin parcuri, mall-uri sau alte locuri publice aglomerate.

Odată cu poza care susține hashtagul menționat mai sus, Lilu a scris: „Nu e gluma. Cam acesta este mesajul urmăritoarelor mele din Italia. Așa li s-a părut și lor la început, pana a lua amploare și a ajunge intr-o criza a medicinei și a medicilor”.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#STAUACASA Îndemnul și hashtagul folosit la nivel global in aceasta perioada de epidemie, cred ca trebuie sa fie folosit și acasă, in Moldova. De ce TREBUIE sa fim responsabili și sa prevenim numărul mare de îmbolnăviri. 1. Nu e gluma. Cam acesta este mesajul urmăritoarelor mele din Italia. Așa li s-a părut și lor la început, pana a lua amploare și a ajunge intr-o criza a medicinei și a medicilor. 2. Noi, in Moldova – din păcate 😥 NU avem sistem medical “sănătos”. Spitale putine și secții de Terapii intensive precar dotate. Medici și personal medical – putini. Mulți au plecat peste hotare. Din mesajele primite in privat, unii dintre muncitorii din spitalele noastre nici macar masti elementare nu au. Nu cred ca nimeni dintre noi nu vrea sa vadă și sa simta acest lucru pe propia piele, cu proprii părinți sau bunici. Tot timpul credem ca altora li se va întâmpla, nu noua. Așa am crezut și la început când ne uitam la știri la ce se întâmpla in China. Acum noi deja vorbim despre asta la știrile noastre. 3. Credeți ca avem de unde și cu cine construi câteva spitale dotate modern pentru bolnavii in doar 10 zile – exemplul Chinei? Credeți ca avem de unde aduna peste 3 milioane de euro pentru a dota noi secții de Terapii intensive ca in Italia? Sunt optimista de obicei, dar asta nu pot sa mi-o imaginez. 4. SOLUTIA – sa prevenim îmbolnăvirile. •nu ieșim de dragul plimbărilor sau căscatul gurii pe unde vrem, evitarea locurilor aglomerate. Eu as evita centrele comerciale, piețele, bisericile, cluburile – spațiile in care sunt oameni mulți. * ne spălam cât mai des pe mâini (mai mult de 20 de secunde‼️) mai ales când intram intr-un spațiu și când interacționăm cu oameni străini. * dezinfectăm obiectele sau zonele in care avem accesibilitatea mâinilor. Daca nu mai găsiți dezinfectant prin farmacii (in multe deja nu mai sunt, nici măști) – folosiți alcool. * menținem distanța socială – de cel puțin 1 metru între persoane, mai ales cele care tușesc, strănută. Știu ca pare banal, băbește, dar totuși – Paza buna, trece primejdia rea.

Публикация от Lilu.ojovan (@lilu.ojovan)

 

Articole asemănătoare

Back to top button