fbpx

foto | Și-au croit un viitor în Portugalia, dar rămân cu sufletul acasă. Cum arată viața moldovenilor care au plecat „la capătul lumii”?

Portugalia este în top 10 cele mai vizitate țări de către moldovenii care migrează pentru a-și construi un viitor mai bun decât acasă. Numărul celor care muncesc oficial acolo se ridică tocmai la 20.000, iar neoficial chiar și mai mult de 50.000.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu toate acestea, Portugalia rămâne a fi pe locul 3 al celor mai sărace state ale UE, salariul minim fiind de 580 euro pe lună.

Conaționalii noștri, totuși, luptă pentru a-și croi acolo viața, departe de familie și baștină. Chiar dacă majoritatea au putut să-și găsească un job bun, să învețe limba, dorul de casă este de neînlocuit.

Iată un fotoreportaj cu moldovenii plecați acolo, realizat de Olga Lucovnicova și publicat pe oamenisikilometri.md.

Eugen Triboi a emigrat împreună cu soția, după ce, timp de mai multe luni, nu a primit salariul de unde lucra. Aceasta a ajuns în Sagres, a lucrat neoficial în calitate de mecanic auto. În scurt timp, însă, a reușit să-și aducă și copiii acolo, iar 7 ani mai târziu și-a deschis propriul service auto, în ograda casei. În timp ce lucrează, moldoveanul ascultă un post de radio din Moldova, iar alături are și drapelul țării noastre.

Radu Păduraru este angajat la o companie de îngrijire a terenurilor sportive. Datorită dorinței și ambiției, lui Radu i s-a oferit ocazia de a face cursuri gratuite în domeniul în care lucra, fiind acum unul din angajații specializați care are grijă de 15 terenuri, scrie oamenisikilometri.md.

Otilian Alinescu, care în Republica Moldova este scriitor și fotograf, a plecat în 2018 la cules măsline, unde a suportat condiții inumane de lucru. Mai apoi, însă, s-a angajat la o fermă de cai, unde are grijă de 17 animăluțe.

Istoriile interesante ale altor moldoveni le puteți citi, în continuare, pe oamenisikilometri.md.

Articole asemănătoare

Back to top button