fbpx

foto | Și-a transformat afacerea pentru a ajuta doctorii. Un producător de jucării din Moldova a început să facă ecrane de protecție

Odată cu criza COVID-19, Igor Hîncu – un producător de jucării din Moldova – a decis să își reorienteze activitatea. Atunci când a devenit clar că lucrătorii medicali duc lipsă de echipament personal de protecție, acesta a început să producă viziere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ideea a fost preluată din România. Prietenii antreprenorului, care produc ecrane de protecție acolo, au decis să își extindă inițiativa în Moldova și căutau ateliere de lucru cu dispozitive de tăiat cu laser.

„Atunci am zis – asta trebuie să facem, aceasta va fi contribuția noastră pentru doctori, asistenți medicali, pentru toți care se află în prima linie”, spune omul de afaceri.

Ecranele de protecție au fost autorizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Moldova, ceea ce înseamnă că pot fi folosite în spitale. Timp de două săptămâni, atelierul său și al partenerilor au produs deja 24.000 de viziere și le-au distribuit în 200 de instituții printr-un serviciu partener de curierat.

Igor obține materia-primă datorită donațiilor și oferă vizierele gratis, iar lucrul, electricitatea și consumabilele sunt achitate de către compania sa.

În primele zile, cererea pentru viziere a fost de 15.000 de unități. Echipamentul din atelier produce opt piese în 12 minute, ceea ce este considerat un proces rapid, iar afacerea condusă de antreprenor a produs aproximativ jumătate din numărul estimativ de viziere necesar în țară. Igor Hîncu spune că livrează viziere nu doar spitalelor, dar și inspectoratelor de poliție, carabinierilor și altor angajați care sunt în prima linie de luptă cu virusul COVID-19.

Compania sa își mai propune să facă și boxe speciale pentru pacienții din unitățile de terapie intensivă. Când bolnavii de COVID-19 în stare gravă sunt intubați, doctorul se supune unui risc mai mare de infectare. Aceste cutii, care acoperă pacientul din toate părțile, au două deschizături prin care lucrătorii medicali pot pune mâinile, reducând riscul de transmitere a virusului. Boxele sunt în proces de examinare de Agenția Națională pentru Sănătatea Publică, așteptând autorizarea.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button