fbpx

foto | Rețeaua „Merișor” se extinde: Alte 65 de magazine sociale mobile și cinci staționare vor apărea pe întreg teritoriul țării

Rețeaua de magazine sociale „Merișor” va acoperi toate localitățile din țară, după ce, în timpul apropiat, vor fi puse pe linie 65 de noi magazine mobile și vor fi deschise alte cinci magazine staționare.

Extinderea rețelei care, potrivit membrilor PP Șor, reprezintă „colacul salvator al sute de mii de cetățeni”, este un răspuns la multitudinea de solicitări venite din partea cetățenilor din diferite regiuni ale țării, dar și urmare a adresărilor personale a reprezentanților și liderilor Partidului Politic ȘOR, în special a lui Ilan Șor, care a fost și inițiatorul acestui proiect acum cinci ani.

Astfel, de la 350.000 de beneficiari ai magazinelor în prezent, numărul acestora va trece de jumătate de milion, susțin reprezentanții proiectului. Despre aceasta au anunțat într-un briefing directorul Rețelei de magazine sociale „Merișor”, Vitalie Cușnir, și Violeta Ivanov, deputată din partea Partidului ȘOR.

„Astăzi, la cinci ani de la deschiderea primului magazin social de către Ilan Șor, suntem bucuroși să anunțăm că Rețeaua „Merișor”, în curând, va acoperi toate localitățile din țară. Asta se va întâmpla după ce pe linie vor fi puse 65 de noi magazine sociale mobile. Indiferent din ce localitate sunt, pensionarii, familiile cu mulți copii și alte categorii de cetățeni cu venituri modeste vor avea acces la produse de primă necesitate la prețuri accesibile”, a comunicat Cușnir.

El a mai spus că, în cei cinci ani de activitate, rețeaua „Merișor” a urmărit să ajute fiecare persoană care s-a pomenit în pragul sărăciei, pentru ca oamenii să-și poată permite să-și cumpere produse la cele mai accesibile prețuri din țară.

Potrivit lui Cușnir, în perioada pandemiei, magazinele sociale au fost un colac salvator pentru sute de mii de persoane defavorizate.

„Majoritatea unităților comerciale au ridicat prețurile la produse și mărfuri. Chiar dacă la noi erau cele mai mici costuri, noi le-am coborât cu până la 20%. Am activat în pierdere, dar cumpărătorii noștri au putut economisi în această perioadă circa două milioane de lei”, a spus directorul rețelei, precizând că în cei cinci de activitate a magazinele beneficiarii au economisit peste 20 de milioane de lei. 

În cadrul briefingului, Vitalie Cușnir a mai anunțat că Rețeaua „Merișor” va deschide în curând un magazin social staționar la Soroca. În total, în acest an vor fi deschise încă cinci asemenea magazine, 12 depozite și un centrul de logistică. Numărul angajaților Rețelei „Merișor” va crește în acest an de la 500, câte sunt în prezent, la circa 800.

Deputata din partea Partidului ȘOR, Violeta Ivanov, s-a referit, în cadrul briefingului, la aspectul profund social al proiectului „Magazine sociale”, inițiat acum cinci ani de Ilan Șor, liderul partidului. Ivanov a susținut că magazinele sociale au misiunea nobilă de a salva mii de cetățeni.

„Eu cred că gestul magazinelor sociale poate fi comparat cu cel al medicilor, care au lucrat zi și noapte, cu riscul de a se îmbolnăvi pe ei și familiile lor, iar în schimb au salvat pacienții”, a afirmat Violeta Ivanov.

În contextul extinderii numărului de magazine mobile, care astfel se ridică la circa 200, iar cel al beneficiarilor de la 350.000 la circa 500.000, Violeta Ivanov a spus că deputații fracțiunii Partidului ȘOR s-au adresat conducerii Rețelei „Merișor”, cerând că examineze posibilitatea extinderii ariei de acoperire.

„Odată cu punerea pe linie a celor 65 de unități, numărul magazinelor sociale se va ridica până la aproape 200. Va crește substanțial numărul beneficiarilor, un lucru foarte îmbucurător. Dacă acum rețeaua de magazine numără în jur de 350.000 de beneficiari, acesta va depăși cifra de jumătate de milion. Vă dați seama, magazinele „Merișor” vor ajuta aproape jumătate de milion de cetățeni lăsați practic în voia sorții de guvernare. Acesta este un ajutor, un sprijin real, pe care proiectul lansat la inițiativa lui Ilan Șor îl oferă celor mai triști ca noi”, a menționat Violeta Ivanov.

Ea a subliniat importanța magazinelor sociale pentru categoriile defavorizate ale populației, în situația în care autoritățile – potrivit ei – fac prea puțin pentru a-i ajuta.

„Din păcate, cele mai vulnerabile categorii ale populației – pensionarii, familiile cu mulți copii, mamele solitare, nu se pot baza pe stat, pe instituțiile statului ca să-i ajute atunci când au cea mai mare nevoie. Ne-am convins de acest lucru și acum, în contextul pandemiei și al crizei economice, când guvernarea i-a lăsat pe cetățeni, după cum se spune, cu ochii în soare – fără bani, cu prețuri în creștere, fără protecție socială”, a menționat Violeta Ivanov.

Primul magazin social a fost deschis în 2015, în orașul Orhei, la inițiativa lui Ilan Șor, liderul Partidului ȘOR. În prezent, Rețeaua „Merișor” numără 48 de magazine sociale staționare și 78 de magazine mobile. Numărul acestora va crește la aproape 200, după ce vor fi puse pe linie alte 65 de magazine mobile și vor fi deschise, în acest an, cinci magazine sociale staționare în diferite localități ale țării.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 079 772 342.

Articole asemănătoare

Back to top button