fbpx

foto | Record impresionant pentru NASA. A fotografiat un asteroid de la o distanță de doar 650 de metri: Cum arată?

NASA înregistrează un nou record, după ce nava spațială OSIRIS-REx a reușit să se apropie și mai mult de asteroidul Bennu. Dacă la începutul acestui an, aceasta a reușit să-l fotografieze la o distanță de 1,6 kilometri, de data aceasta – de la doar 650 de metri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit specialiștilor, acest rezultat reprezintă cea mai mică distanță înregistrată vreodată dintre o navă spaţială şi un corp din Sistemul Solar.

Nava OSIRIS, lansată în 2016, are la bord cinci instrumente cu ajutorul cărora pot fi prelevate datele despre corpul ceresc. Așadar, aceasta este prima misiune a Agenţiei Spaţiale care se întoarce cu probe acumulate de pe suprafaţa unui asteroid.

În context, cercetătorii NASA mai obțin un record, dat fiind faptul că Bennu este cel mai mic obiect pe a cărui orbită s-a aflat vreodată o navă spaţială. OSIRIS se va afla aici până la jumătatea lunii august, atunci când va analiza suprafaţa asteroidului, pentru a stabili o zonă propice aterizării sale, transmite adevărul.ro.

Cu toate acestea, procesul va fi mai dificil decât se credea, deoarece suprafața lui Bennu este dură și abruptă. Mostrele de pe asteroid vor fi colectate în vara anului 2020, iar întoarcerea navei pe Pământ va avea loc în 2023.

Articole asemănătoare

Back to top button