fbpx

foto | Răscoală în Ucraina: Peste 500 de pușcăriași ar fi incendiat o închisoare, fiind nemulțumiți de condițiile de detenție

Peste 500 de deținuți ai unui penitenciar din Odesa, Ucraina, au făcut răscoală pe teritoriul închisorii, fiind revoltați de mâncarea și condițiile deplorabile în care sunt ținuți. Aceștia ar fi provocat mai multe incendii, iar unii ar fi încercat să evadeze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imediat, la fața locului au intervenit numeroase autospeciale cu pompieri, ambulanțe și servicii cu destinație specială.

„Cu vreo cinci zile în urmă, acolo a fost rănit cu un cuțit un angajat responsabil de întâlnirile de lungă durată. După acest incident, întâlnirile au fost anulate. La fel, au fost anulate și mesele comune de la cantină. Oamenii au început să protesteze, inclusiv din cauza calității proaste a hranei.

Atunci, șeful administrației penitenciarelor din Odesa a promis „exercițiul” forțelor speciale, adică bătaie în masă. Acest „exercițiu” era programat pentru ziua de astăzi. Așa că deținuții au decis să-i întâmpine cu o revoltă”, a declarat o sursă din cadrul anchetei, pentru presa locală.

Cu toate acestea, responsabilii penitenciarului au spus că, de fapt, acțiunile de protest ar fi început în timpul unor verificări. Păreri împărțite cu presa au și privind zvonul precum că au fost răniți patru deținuți, fiind înarmați cu pietre și bucăți de asflat, transmite dumskaya.net.

Articole asemănătoare

Back to top button