fbpx

foto | Prutul de Jos, Muzeul Pâinii și Valul lui Traian: 5 locuri pe care să le vezi dacă ajungi în raionul Cahul

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să redescoperi drumurile pitorești pe care mergea Petru Rareș după pește, să admiri răsăritul sau apusul de pe malul lacului Beleu și să guști cei mai buni burnăcei, abia scoși de pe vatră? ZUGO te provoacă să pui toate cele necesare în rucsac și să redescoperi Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi ți-am pregătit o listă formată din cinci obiective turistice de la sudul țării. Îți recomandăm să verifici dacă ai bateriile telefonului și aparatului de fotografiat încărcate și să pornești fără ezitări spre raionul Cahul.

1. Rezervația naturală „Prutul de Jos” – locurile pitorești îți vor tăia respirația, iar aerul curat și frumusețea naturii te vor umple de energie și inspirație. Aici vei vedea peisaje fabuloase, păsări rare și cărări pline de flori.

Foto: basarabia.md

2. Muzeul Pâinii – servește un ceai din ierburi cu cozonaci făcuți pe vatră și fă cunoștință cu vestita bunică de la Văleni, cunoscută în toată lumea după ESC.

Foto: travelblog.md

3. „Casa Dorului” de la Văleni – Așează-te la războiul de țesut și încearcă să prinzi această artă, vezi cum se gătea mâncarea pe cotlon și admiră costumele tradiționale de peste 100 de ani.

Foto: Eco Village Valeni via Facebook

4. Valul lui Traian – monument de istorie și arheologie de importanță internațională. Este situat la ieșirea din satul Vadul lui Isac și a fost construit în secolul II î. Hr., pentru a proteja frontierele de nord-est ale Imperiului Roman.

Foto: heymoldova.md

5. Cărarea și salcia lui Petru Rareş – legendele spun că la Văleni se găsește cărarea pe care Petru Rareș mergea cândva după pește. Tot aici, potrivit localnicilor, este o salcie sub care se odihnea domnitorul. Anume în acest loc alaiul trimis de boieri i-ar fi spus că a preluat scaunul.

Foto: luncaprutuluidejos.md

Articole asemănătoare

Back to top button