fbpx

foto | Prinsă „cu mâța-n sac”. O moldoveancă ar fi încercat să treacă frontiera cu un buletin românesc fals, ascuns în încălțăminte

Polițiștii de frontieră de la punctele de trecere Cahul, Leușeni, Sculeni și Lipcani au deconspirat planurile ilicite ale cinci pasageri care posedau acte false. Cetățenilor li s-au deschis procese verbale și riscă amenzi usturătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel mai năstrușnic caz a fost cel al unei moldovence de 28 de ani, care se deplasa în calitate de pasageră cu ruta Chișinău-Sibiu. Vameșii de la Sculeni au găsit o carte de identitate românească cu indici de falsificare, ascunsă în încălțămintea tinerei. Incidentul a fost semnalat pe direcția ieșire din țară, puțin după miezul nopții.

Totodată, la punctul de trecere Cahul au fost identificați doi cetățeni ai Ucrainei, care dețineau asupra lor și acte falsificate. Bărbații de 47 și 36 de ani s-au prezentat în calitate de pasageri ai unei rute ocazionale Moldova – Spania și ambii mergeau la muncă.

Ca urmare a unui control suplimentar, unul dintre ei a scos din buzunarul hainei o carte de identitate românească falsă. Din declarațiile acestuia s-a aflat că a apelat la serviciile unui necunoscut, identificat pe rețele de socializare și contra sumei de 200 de euro a primit actul românesc contrafăcut.

Cel de-al doilea cetățean al Ucrainei a folosit același tertip, pentru care a achitat 3300 de grivne. Bărbații și-au continuat călătoria, însă cu solicitarea către ei de a se prezenta în cadrul cercetărilor penale.

Un alt cetățean s-a înrolat în calitate de curier al unei cărți de identitate românești, care prezenta semne de falsificare. Incidentul a fost consemnat în punctul de trecere Leușeni. În cadrul cercetărilor adiționale, bărbatul de 28 de ani a înmânat la controlul de frontieră un buletin de identitate românesc, care urma să-l transmită unui conațional în Germania. Despre cele depistate călătorul nu cunoștea.

Un cetățean al României, ajungând la punctul de trecere Lipcani a făcut cale întoarsă, deoarece în timpul controlului de rigoare s-a identificat lipsa elementelor de protecție asupra permisului de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile competente din Italia. Audiat, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, s-a arătat uimit față de cele depistate, afirmând că a absolvit școala auto din Palermo în perioada 2013-2014.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare.

Foto: border.gov.md

Articole asemănătoare

Back to top button