fbpx

foto | Primele imagini din interiorul catedralei Notre Dame. Cum arată clădirea după incendiul dezastruos?

Flăcările care au cuprins luni seara una dintre cele mai istorice catedrale au uimit și întristat milioane de oameni. Numeroase echipaje de pompieri au luptat pentru a stinge focul și pentru a salva frumoasa clădire.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform informațiilor expuse de comandantul Brigăzii de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, pompierii au reuşit să salveze în întregime structura edificiului, însă două treimi din acoperişul clădirii au fost distruse.

„Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a menționat el.

Totodată, primara Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat că majoritatea obiectele de artă ce se aflau în interiorul catedralei au fost recuperate, transmite mediafax.ro.

Amintim că incendiul din Paris a izbucnit la ora 18:50 (ora locală), la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame – monumentul istoric cel mai vizitat din Europa.

Iată primele imagini cu interiorul Catedralei Notre-Dame, după incendiu.

Vezi și: video, foto | Peste 800 de ani de istorie se fac scrum. Sute de francezi cânta îndurerați în timp ce catedrala Notre Dame arde

foto, video | Tragedia de la Notre Dame de Paris: un pompier a avut de suferit, iar polițiștii au anunțat cauza preliminară a incendiului

Articole asemănătoare

Back to top button