fbpx

foto | Pregătiți sau ba? Ministerul Apărării a verificat capacitatea de luptă a militarilor moldoveni 

Astăzi, Ministerul Apărării şi Marelui Stat Major a desfășurat o simulare pentru a putea evalua nivelul de pregătire pentru luptă a tuturor unităţilor militare ale Armatei Naţionale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Efectivul din garnizoanele militare a desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea respectivă a fost efectuată pentru evaluarea gradului de pregătire a unităţilor. De asemenea, acesta a menționat că instruirea militară s-a desfășurat cu şedinţe teoretice şi antrenamente în toate garnizoanele ţării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele principale pentru militari.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat nivelul de planificare, organizare şi desfăşurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

„Pentru dumneavoastră, evaluarea a început, de fapt, săptămâna trecută, când aţi demonstrat mobilizare maximă, alături de colegii din alte structuri de forţă, la înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă în zona de centru a ţării. Pe această cale, vreau să vă transmit aprecierile Guvernului pentru felul în care aţi acţionat şi să vă spun că sunt mândru de prestaţia dumneavoastră. E bine ca cetăţenii să ştie că pot conta pe Armata Naţională în orice situaţie”, s-a adresat ministrul către militari.

De asemenea, Eugen Sturza nu a ezitat să solicite ofiţerilor din corpul de comandă să depună efort pentru derularea eficientă a procesului de instruire şi pregătire a efectivului.

În conformitate cu planul de instruire a Armatei Naționale, astfel de acțiuni și exerciții au loc periodic pentru asigurarea calității pregătirii forțelor de ordine ale țării.

Foto: army.md

Articole asemănătoare

Back to top button