fbpx

foto | Paradă grandioasă în Coreea de Nord, la nouă decenii de la fondarea armatei. Kim Jong Un promite să accelereze programul nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis luni, în timpul unei grandioase parade militare organizate la 90 de ani de la fondarea armatei nord-coreene, să accelereze programul de înarmare nucleară a ţării sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Forţa nucleară a Republicii trebuie să fie pregătită să-şi exercite oricând misiunea sa responsabilă”, a declarat Kim în timpul paradei militare organizate luni, în centrul capitalei ţării, pentru a marca 90 de ani de la fondarea armatei nord-coreene.

El a adăugat că misiunea fundamentală a forţei nucleare a Phenianului este de a descuraja războiul, dar acesta nu poate fi singurul scop dacă alte ţări impun circumstanţe nedorite, scrie digi24.ro.

Arme strategice, printre care noul tip de rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, au fost prezentate la paradă ca o demonstraţie a puterii militare a Coreii de Nord.

La 25 martie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu rază lungă de acţiune. Numită Hwasong-17, această puternică ICBM fusese dezvăluită prima dată în noiembrie 2020 şi botezată „racheta monstru” de către analişti.

Testele nucleare şi de rachete cu rază lungă de acţiune au fost întrerupte în perioada în care Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump au purtat convorbiri diplomatice. Acestea sunt într-un punct mort după eşecul summitului de la Hanoi, din 2019.

De la începutul anului, Phenianul a realizat zece teste cu rachete, iar cel din 25 martie a marcat reluarea tirurilor cu rază lungă de acţiune.

Articole asemănătoare

Back to top button