fbpx

foto | O nouă surpriză la OrheiLand: Un orășel auto pentru copii va fi deschis în parcul de distracții de la Orhei

Imediat după deschiderea parcului de distracții de la Orhei va fi amenajat și un orășel auto pentru copii cu străzi, trafic rutier, semafoare, spălătorii auto, parcări și chiar stații PECO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Orășelul auto amenajat la OrheiLand va fi dotat cu zeci de mașinuțe și biciclete, destinat picilor între 3 și 5 ani, care vor încerca ce înseamnă șofatul în condiții identice celor din viața reală. Aici, micii vizitatori vor putea explora tot ce ține de domeniul auto începând cu data de 2 iunie.

În acest sens, în orășelul auto vor fi improvizate mai multe străzi cu semafoare, un post de poliție, dar și magazine auto. La fel, copiii vor putea beneficia de serviciile unei spălătorii auto, își vor putea alimenta mașinuțele la stațiile PECO și vor putea învăța regulile de circulație rutieră. Astfel, pe lângă distracție, picii vor primi și importante lecții de atenție, și vor învăța regulile de circulație în trafic.

În orășelul auto vor exista și piste pentru bicicliști, amenajate după toate regulile rutiere.

Aceasta nu este însă singura surpriză pentru copii. La OrheiLand va fi amenajat și un orășel special, cu o varietate largă de distracții și ocupații, precum o adevărată școală de meserii, în care cei mici vor avea posibilitatea de a profesa diferite îndeletniciri.

Administrația parcului a pregătit surprize și pentru cei mari, astfel încât autoritățile locale dau asigurări că vizitatorii care vor fi prezenți la redeschiderea OrheiLand-ului din 1 iunie, de Ziua Copiilor, vor fi încântați.

Atracția de bază va fi un roller coaster de tip american. Așa cum a anunțat anterior fostul primar de Orhei, deputatul Ilan Șor, noua atracție a fost construită în Italia, special pentru OrheiLand, ținând cont de specificul parcului de distracții.

Lucrările de montare sunt gestionate de specialiștii din Italia.

Roller coaster-ul este o premieră absolută nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru țările vecine. Acesta va avea înălțimea unui bloc cu cinci etaje.

Ilan Șor, cel care a venit cu inițiativa construirii unui asemenea parc în Orhei, dă asigurări că oricine va vizita complexul, va reveni neapărat.

În acest sezon, la OrheiLand va fi amenajată și o nouă zonă acvatică, cu noi distracții, precum tobogane moderne, inclusiv pentru amatorii de senzații tari. La fel, aici va fi amplasat și un bazin, iar plaja lacului va fi extinsă.

Pe teritoriul parcului vor fi construite și mai multe cafenele.

Parcul de distracții ”OrheiLand” are o suprafață de 20 de mii de metri pătrați și a fost deschis pe 1 iunie 2018, fiind vizitat de peste jumătate de milion de persoane, inclusiv din Ucraina și România.

Centrul are o capacitate de peste 50 mii de persoane. Intrarea și toate atracțiile pentru vizitatori sunt gratuite.

Articole asemănătoare

Back to top button