fbpx

foto | O nouă statuetă bucură locuitorii sectorului Ciocana. Alte 10 sculpturi din Chișinău la fel de fermecătoare

O sculptură din fier a unei femei, dar și un pian de toată frumusețea bucură inimile chișinăuienilor. Statuetele au fost instalate în sectorul Ciocana al capitalei, de către o companie specializată în forjarea fierului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Monumentele sunt apreciate atât de locuitorii din Chișinău, cât și de străinii care ajung în orașul nostru. De altfel, nu sunt unicele atracții arhitecturale cu care se mândrește capitala. 

Iată și alte sculpturi realizate de-a lungul timpului în Chișinău, care bucură ochii și sufletul trecătorilor.

Pianul de pe Aleea Colorată. Pe 12 octombrie, în parcul Valea Trandafirilor, în zona intitulată „Aleea Colorată” a fost inaugurat unicul pian sub cerul liber din Moldova la care vor avea posibilitatea să cânte fiecare doritor.

Broderia din Parcul „Valea Morilor”. Voluntarii de la Orașul meu au inaugurat prima broderie murală din capitală. Creația a fost realizată timp de câteva zile cu ajutorul a mai multor tineri entuziaști și este amplasată în Parcul Valea Morilor din sectorul Buiucani al capitalei.

„Îndrăgostiții” de pe Strada Pietonală. Pe Strada Pietonală din centrul capitalei a apărut cu câteva zile în urmă un monument dedicat îndrăgostiților. Trecătorii se bucură de noua statuie, iar aici puteți vedea cum pozează cei cu simțul umorului lângă aceasta.

BANUL a fost instalat în fața Academiei de Studii Economice a Moldovei și a apărut în toamna anului trecut. Aceasta este de 1000 de ori mai mare decât originalul.

„Prin acest monument vrem să transmitem mesajul că este foarte important ca fiecare să investească cât poate în ţara sa. Unul poate să coloreze un copac, al doilea poate ridica o casă, iar al treilea poate construi o şcoală sau un stadion”, menționa inițiatorul proiectului, Dumitru Voloșin.

Banca „Pomul vieții”. Banca creată la inițiativa comunității Klumea și mai are câteva „surori” în oreșele Moldovei, precum Bălți, Orhei și Ungheni. Aici o puteți vedea pe cea de la Ungheni, inaugurată luna iulie e acestui an.

12 zodii. Ideea aparține unei studente de la Universitatea Tehnică a Moldovei şi a fost implementată în cadrul lucrării de licenţă. Tânăra a transpus în oţel inoxidabil cele 12 zodii de aer, apă, foc şi pământ şi le-a aranjat în fântâna arteziană din parcul instituţiei, situat pe strada Studenţilor din capitală.

Tramvaiul tras de cai. Patru studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova au creat doi cai de dimensiuni reale din metal uzat, proiect inițiat pentru susținerea diplomei de licență. Tinerii au ales singuri metalul și detaliile de care aveau nevoie pentru ca orice element să fie amplasat la locul său.

Păpădia. Sculptura este amplasată chiar în milocul fântânii arteziane din parcul UTM și poate fi admirată alături de cele 12 zodii.

Doamna cu umbrela. „Doamna cu umbrela”, o prietenă de-a sa, delfinul, scaunul și bărbatul de la pian au fost instalate aproximativ 5 ani în urmă pe teritoriul Grădinii Botanice din Chișinău, în urma unui proiect de colaborare cu Grădina Botanică din Iași.

Doi copii pe-o bancă. Lucrarea care îi aparține sculptorului Veaceslav Jiglițchi reprezintă doi copii care privesc o pisică ce, la rândul ei, urmărește niște porumbei. Sculptura este amplasată pe strada 31 August 1989.

Articole asemănătoare

Back to top button