fbpx

foto | O imensă fortăreață cu lumini. Primele imagini cu scena Eurovisionului din acest an, dezvăluite de organizatorii concursului

Organizatorii concursului Eurovision 2019, care va avea loc în luna mai la Tel Aviv, au dezvăluit primele imagini cu scena ce urmează să găzduiască show-ul. Potrivit site-ului oficial al competiției de voci, în acest an, proiectul scenei îi aparține designerului Florian Wieder.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Concursul va avea loc pentru a treia oară în Israel, după 1979 și 1999, și se va desfășura în Pavilionul 2 al Tel Aviv Convention Center, sală cu 10.000 de locuri, inaugurată în ianuarie 2015. Sala este situată în zona de nord a orașului Tel Aviv și poate fi folosită pentru concerte, conferințe și expoziții. Complexul are 10 săli și pavilioane, dar și un spațiu în aer liber întins și chiar un parc de distracții. Noul pavilion a găzduit în perioada 26–28 aprilie 2018 Campionatul European de Judo.

Tragerea la sorți pentru a determina repartizarea țărilor participante în cele două semifinale a avut loc pe 28 ianuarie 2019 la Muzeul de Artă din Tel Aviv. Cele 36 de țări semifinaliste au fost repartizate în șase loturi, pe baza tiparelor istorice de vot calculate de partenerul oficial de televoting al concursului Digame. Tragerea la sorți are ca scop evitarea așa-numitului vot între vecini. În urma aceleiași trageri la sorți au fost determinate semifinalele în care cele șase țări calificate automat în finală (țara gazdă Israel și țările „Big Five” Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și Spania) pot vota.

Satul Eurovision va fi zona oficială a fanilor și sponsorilor Concursului Muzical Eurovision 2019, unde aceștia vor putea asista la concerte susținute de artiști locali și vor putea viziona show-urile difuzate live din sala principală. Acesta va fi situat în Parcul Charles Clore din sud-vestul orașului Tel Aviv.

Eurovision 2019 va fi cea de-a 64-a ediție a concursului. Cele două semifinale ale competiției vor avea loc pe 14 și 16 mai, iar marea finală pe 18 mai.

 

Articole asemănătoare

Back to top button