fbpx

foto | O femeie își trăiește bătrânețea pe o insulă, în singurătate. De ce autoritățile nu vor ca alții să se mai mute aici?

Kim Sin-yeol, originară din Jeju, își petrece anii din viață singură, pe insula Dokdo, care este deja de mult timp un subiect de conflict pentru Japonia și Coreea de Sud. Timp de mai mulți ani, Kim l-a avut alături și pe soțul său, însă, o dată cu moartea lui, aceasta a rămas în singurătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi s-au mutat pe controversatul țărm în 1991, fiind singurii locuitori ai lui, cu excepția turiștilor, care îi făceau mici vizite, operatorii farului sau polițiștilor. Femeia și-a îndeplinit rolul de scafandru până în anul 2017, atunci când starea de sănătate nu i-a mai permis o astfel de activitate.

La vârsta de 81 de ani, Kim a rămas singură pe insulă, după ce în octombria 2018, soțul său s-a stins din viață. Chiar și așa, femeia nu vrea să renunțe la locuința ei, pentru că, spune ginerele ei, „îi este foarte relaxant să locuiască aici”.

Foto: CNN

Acum, Kim Sin-yeol își petrece bătrânețea pe coasta Coreei de Sud, însă doar până în aprilie, când va fi renovată casa sa de pe insulă și se va putea întoarce

Administrată de guvernul de la Seul, Insula Dokdo nu ar avea un loc bine stabilit, asta pentru că Coreea de Sud consideră că ea este localizată în Marea de Est, însă Japonia numește insula – Takeshima și declară că este înconjurată de apele Mării Japoniei. De multe ori, din cauza vremii nefavorabile, țărmul pare să nu mai poată intra în contact cu restul lumii.

Foto: CNN

Kim este singura locuitoare a insulei, dar și alți coreeni s-au arătat interesați de a trăi acolo, lucru ce nu este susținut de către oficiali, care susțin că acolo „există spațiu doar pentru o singură locuință”. Totodată, locul ce datează din secolul 17 creează de ani buni conflicte dintre cele două țări.

În timp ce Japonia declară că insula este ocupată ilegal de către Coreea de Sud, autoritățile de la Seul spun că au suveranitate asupra insulei încă din secolul 6. Mai mult, conflictul este mai mare, deoarece lângă țărm se presupune că sunt și rezerve mari de petrol, potrivit digi24.ro.

Foto: Korea Blog

Articole asemănătoare

Back to top button