fbpx

foto | Nașteri în condiții mai bune. Secția de obstetrică din cadrul Spitalului Clinic Municipal nr.1, dotată cu tehnică performantă

Secția de obstetrică din cadrul IMSP „Spitalul Clinic Municipal nr.1″ a fost reparată capital și dotată cu tehnică de ultimă generație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucrările de renovare au durat șase luni și au vizat reabilitarea saloanelor pentru nașteri și intervenții chirurgicale, a blocurilor sanitare, precum și dotarea cu utilaj medical performant. După reparație, secţia de obstetrică, va avea în total 40 de paturi și va putea asigura până la 3000 de nașteri anual.

Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, a vizitat secția nou-inaugurată, amplasată pe două nivele și a apreciat calitatea lucrărilor îndeplinite, precizând că pentru anul curent municipalitatea a prevăzut surse financiare pentru reparație și achiziționare de utilaje și în alte secții ale acestei instituții medicale.

„Fiecare a patra familie din țară își începe o nouă etapă din viață la Spitalul municipal nr.1, deoarece fiecare al patrulea copil din țară se naște anume aici. Este important ca în aceste momente de fericire să le oferim cele mai bune condiții”, a scris pe pagina sa de Facebook Ruslan Codreanu.

La rândul său, Iurie Crasiuc, directorul interimar al Spitalului Clinic Municipal nr.1 a precizat că secția fusese reparată anterior în anul 1998 și nu mai corespundea numărului anual de solicitări pentru nașteri.

Spitalul Clinic Municipal nr.1 cu profilul Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie, Chirurgie şi Terapie dispune de 28 secții cu o capacitate de 500 paturi. Anual, aici sunt tratați circa 23.000 de pacienți, inclusiv circa 10.000 nașteri.

Articole asemănătoare

Back to top button