fbpx

foto | Maia Sandu a oferit distincții de stat unor personalități din mai multe domenii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat luni, 15 noiembrie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Președinție, distincțiile de stat acordate unor personalități în semn de apreciere a succeselor lor profesionale.

„Ordinul Republicii” a fost conferit unor personalități de excepție ale țării noastre pentru contribuția pe care au avut-o la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, pentru spiritul civic de care au dat dovadă și pentru implicarea activă în viața societății.

Distincțiile au fost înmânate cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței R. Moldova, conform unui decret prezidențial semnat anterior, și reprezintă un omagiu al muncii, talentului și excelenței acestor oameni.

De asemenea, distincția „Ordinul Republicii” a fost conferită și unor mari personalități care astăzi nu mai sunt printre noi, în semn de apreciere a contribuției lor la constituirea Republicii Moldova ca stat independent, suveran și liber.

Tot ieri, șefa statului a înmânat distincțiile mai multor cadre didactice din diferite instituții de învățământ, mulțumindu-le pentru abnegație, profesionalism și pentru optimismul și creativitatea cu care muncesc zi de zi.

Vrem să construim un sistem educațional pe potriva provocărilor prezentului și viitorului. Vrem să construim o societate care prețuiește educația. Putem face acest lucru împreună, apreciind și încurajând munca profesorilor care își fac datoria cu multă dăruire”, a menționat Președinta Maia Sandu în cadrul ceremoniei de înmânare a distincțiilor de stat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button