fbpx

foto | Mai multe animale de companie decât copii. În ce țară stăpânii le fac statui „prietenilor necuvântători”?

Japonia e în plină sărbătoare în acest weekend. Toată țara sărbătorește ziua dedicată animalelor de companie la cea mai mare expoziție de acest fel, care se află deja la a 26-a ediție și este găzduită de un mare centru de conferințe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul de amploare pregătește și în acest an numeroase surprize pentru stăpânii prietenilor necuvântători. Aici, ei pot găsi gustări delicioase sau chiar parfumuri pentru patrupezi. Mai mult, vizitatorii au șansa unică de a crea statui animalelor.

„A crescut mult numărul celor care au animale de companie și le consideră membri ai familiilor lor. Pentru ei am creat acest serviciu prin care pot avea o figurină care să semene întocmai cu câinele sau pisica favorită.

Animalul de companie este „fotografiat” cu un scanner 3D şi, pe baza imaginilor obținute, sunt create figurine în miniatură care seamănă leit cu originalul, spune Yoko Matsuura, reprezentatul companiei.

În cadrul expoziției, stăpânii au oportunitatea de a alege din mai multe piese vestimentare sau accesorii pentru patrupezii lor stilați. Totodată, pentru cei pasionați de moda canină sau pisicească, un brand propune ținute asortate pentru animale și stăpânii lor.

„Vrem ca oamenii să se simtă la fel ca patrupezii, să treacă prin viață împreună. Așa că am creat hăinuțe în stil occidental pentru întreaga familie, incluzând și animalul de companie”, a precizat Hisashi Hojo.

Foto: Prince George Citizen

Evenimentul mai organizează și cursuri de dresaj, inclusiv pentru câinii care însoţesc persoane cu handicap sau pentru terapia cu animale.

Menționăm că, potrivit Asociației producătorilor de hrană pentru animale, anul trecut, în Japonia erau aproximativ 18,5 milioane de animale de companie, ceea ce înseamnă cu aproape trei milioane mai multe decât copiii din familiile nipone, transmite protv.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button