fbpx

foto | Lucrările de renovare sunt pe ultima sută de metri. Grădinița cu bazin și cameră salină din Orhei va fi dată, în curând, în exploatare

La Orhei sunt pe ultima sută de metri lucrările de reconstrucție capitală a primei grădinițe de tip sanatorial din Republica Moldova. Aceasta va fi dotată cu cameră salină, două piscine, sală de sport și va avea specialiști calificați.

Proiectul este realizat la grădinița Nr. 6 din Orhei, iar, până la sfârșitul acestui an, se propune modernizarea capitală la toate instituțiile preșcolare din localitate intrate în reparație. Potrivit fostului primar al municipiului, Ilan Șor, instituția nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani.

„Când am venit în fruntea primăriei Orhei, toate grădinițele, la fel ca și cele din țară, erau într-o stare deplorabilă. Am reușit să implementăm sistemul de catering. Îmi doresc ca copiii care frecventează grădinițele, pe lângă alimentația sănătoasă, să primească și cunoștințe bune. Din acest motiv, am decis să oferim fiecărui angajat din instituțiile preșcolare câte un surplus la salariu de câte 1000 de lei”, a menționat deputatul Ilan Șor.

Potrivit autorităților locale, grădinița de tip sanatorial cu cerințe educaționale speciale, va fi frecventată de copiii cu probleme de sănătate, în special cele respiratorii. La fel, picii care au frecventat grădinița până la închiderea pentru reparație, vor putea reveni de îndată ce instituția își va relua activitatea. Noua grădiniță va dispune de șase grupe cu peste 120 de micuți.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, în orașul Orhei a fost dată în exploatare grădinița numărul 5, reconstruită capital. În total, în Orhei activează șapte instituții preșcolare, iar, în prezent, municipalitatea a lansat și lucrările de reconstrucție a grădiniței numărul 2.

Articole asemănătoare

Back to top button